Terug

Volg Vandaag Inside

Arteta zet aanvoerder Aubameyang uit selectie vanwege wangedrag

Arteta zet aanvoerder Aubameyang uit selectie vanwege wangedrag

11 dec 2021, 17:24

Aanvoerder Pierre-Emerick Aubameyang van Arsenal is om disciplinaire redenen uit de selectie gezet. Daardoor mist de 32-jarige aanvaller uit Gabon de thuiswedstrijd zaterdag tegen Southampton. De Franse spits Alexandre Lacazette neemt in dat duel de aanvoerdersband van hem over.

Coach Mikel Arteta wilde voor het begin van de wedstrijd tegen Southampton niet vertellen waarvoor Aubameyang is gestraft. Volgens berichten in Britse media zou hij vrijdag niet zijn verschenen op de training. Arteta wilde evenmin zeggen hoelang de sanctie duurt. "Zijn straf gaat vandaag in. Het is geen gemakkelijke situatie. Als club wil je niet dat je aanvoerder hierin terechtkomt", liet de Spaanse coach nog wel weten.

Het is de tweede keer dit jaar dat Aubameyang door Arteta om disciplinaire redenen is gestraft. In maart kwam hij te laat bij een teambijeenkomst op het trainingscomplex. Daardoor verloor hij zijn beoogde basisplaats in het duel met Tottenham Hotspur.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.