Terug

Volg Vandaag Inside

Arteta verdedigt besluit om David Luiz niet direct te wisselen

Arteta verdedigt besluit om David Luiz niet direct te wisselen

3 dec 2020, 13:43

Arsenal-trainer Mikel Arteta heeft gereageerd op de verontwaardiging over zijn besluit afgelopen zondag om verdediger David Luiz niet te wisselen na een harde botsing. De Braziliaan en spits Raúl Jiménez van Wolverhampton Wanderers knalden in de tiende minuut hard met de hoofden tegen elkaar. Laatstgenoemde liep daarbij een schedelbreuk op en moest per brancard van het veld, maar Luiz werd pas in de rust gewisseld.

"Een dokter moet alle nodige vakjes aankruisen om zeker te zijn dat de speler in orde is om verder te gaan", vertelde Arteta woensdag, toen hem gevraagd werd naar de situatie. "Als we extra twijfel hebben, geven we de artsen wat meer tijd. Maar je kunt niet tien minuten of een kwartier spelen met tien spelers in het voetbal."

Arteta steunt wel het voorstel om een extra wissel in te voeren indien het vermoeden bestaat dat een speler een hersenschudding heeft opgelopen. De Engelse voetbalbond FA wil zo snel mogelijk gaan testen met het toestaan van deze speciale wisselmogelijkheid. "Je hebt maximaal vijf minuten nodig om iemand goed te controleren", aldus de Spanjaard. "Misschien is het iets waarover we kunnen nadenken. Na vijf minuten moet je beslissen om te wisselen, of niet."

Ook Terry Butcher, oud-international van Engeland en misschien wel het bekendste voorbeeld van doorspelen met een hoofdblessure, heeft zich tegen de gang van zaken uitgesproken. In 1989 speelde hij een interland in en tegen Zweden, met een shirt en tulband rood van het bloed als gevolg van een hoofdblessure. "Het had niets met moed te maken, het was compleet gestoord dat ik toen heb doorgespeeld", zegt Butcher nu in de Daily Express. "Als ik er nu aan terugdenk, was het juist moedig geweest om van het veld te stappen. Je bent geen macho als je doorspeelt met een hoofdblessure. Het kan hartstikke gevaarlijk zijn, levensbedreigend zelfs."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.