Terug

Volg Vandaag Inside

Arteta roept op om VAR te gebruiken in groepsfase Europa League

Arteta roept op om VAR te gebruiken in groepsfase Europa League

6 nov 2020, 09:35

Trainer Mikel Arteta van Arsenal heeft ervoor gepleit om de VAR ook in te zetten tijdens de groepsfase van de Europa League. In het tweede bekertoernooi van Europa wordt de technologie pas vanaf de knock-outfase gebruikt.

Arsenal zag in de thuiswedstrijd tegen Molde FK, die met 4-1 werd gewonnen, een zuiver doelpunt van Eddie Nketiah afgekeurd worden wegens buitenspel.

'Als we de technologie al hebben en we allemaal geloven dat het het best is voor iedereen om te gebruiken, dan moeten we het doen', zei Arteta. 'We waren aan het klagen bij de scheidsrechter omdat het duidelijk geen buitenspel was. De VAR kan dat veranderen. Daar moet de UEFA naar kijken en indien mogelijk veranderen.'

Eigen doelpunten

Arsenal kwam tegen de Noren met 1-0 achter. Via twee eigen doelpunten kwam de ploeg van Arteta op voorsprong, waarna de marge nog werd vergroot tot drie.

In de Champions League wordt de VAR wel bij alle wedstrijden in de poulefase ingezet.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.