Terug

Volg Vandaag Inside

Art Langeler stopt per direct bij PEC Zwolle

Art Langeler stopt per direct bij PEC Zwolle

16 nov 2021, 09:51

Trainer Art Langeler stapt op bij PEC Zwolle. De 51-jarige trainer ziet volgens de club "te weinig perspectief" om de prestaties van PEC Zwolle op korte termijn te verbeteren. Onder leiding van Langeler won de club uit de hoofdstad van Overijssel dit seizoen pas één competitiewedstrijd, eind vorige maand tegen Heracles Almelo (1-0).

PEC Zwolle staat met 4 punten uit twaalf duels onderaan in de Eredivisie. Langeler begon afgelopen zomer aan zijn tweede periode bij de club. De Gelderlander werkte tussen 2010 en 2013 ook als hoofdtrainer bij PEC Zwolle. Hij is dit seizoen de eerste trainer die vertrekt in de Eredivisie.

Dwight Lodeweges, assistent van Langeler, stapt eveneens op. "PEC Zwolle respecteert de beslissing van Langeler en Lodeweges en bedankt hen voor alle energie en effort die zij in de club hebben gestoken", staat in een verklaring van de club. Technisch manager Mike Willems, die veel kritiek krijgt vanuit de achterban vanwege zijn aankoopbeleid, gaat op zoek naar een nieuwe trainer. Het overgebleven deel van de huidige technische staf heeft voorlopig de leiding over de trainingen en wedstrijden. PEC Zwolle speelt zondag in een lege Kuip tegen Feyenoord.

In zijn eerste periode in Zwolle werd Langeler met zijn ploeg in 2012 kampioen van de eerste divisie. Het seizoen daarop eindigden de Zwollenaren op het hoogste niveau als elfde en wisten ze de halve finales van het toernooi om de KNVB-beker te bereiken.

Langeler ging daarna bij PSV aan de slag als hoofd van de jeugdopleiding. Hij combineerde die functie met diverse banen bij de KNVB. Zo was hij assistent bij Oranje onder 20 en zelf bondscoach van Jong Oranje. In 2018, een jaar nadat hij was gestopt in Eindhoven, werd Langeler de eerste directeur Voetbalontwikkeling bij de KNVB. Afgelopen zomer keerde hij terug bij PEC Zwolle. Marcel Lucassen nam zijn taak bij de voetbalbond over.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.