Terug

Volg Vandaag Inside

Arsène Wenger pleit voor verandering van buitenspelregel

Arsène Wenger pleit voor verandering van buitenspelregel

19 feb 2020, 13:02

Arsène Wenger pleit als hoofd mondiale voetbalontwikkeling van de FIFA om de buitenspelregel op de schop te gooien. Buitenspel staan met de punt van je schoen zou dan verleden tijd zijn.

De nieuwe regel die Wenger graag ziet komen, heet de daylight rule: als een lichaamsdeel waarmee een speler kan scoren op gelijke hoogte of achter de laatste verdediger staat dan is het geen buitenspel. De aanvaller moet dus overduidelijk tussen de laatste speler en doelman staan. Een doelpunt zoals tijdens Ajax - Chelsea zou dan dus gewoon tellen.

Het zou, volgens The Times, de grootste verandering zijn in het voetbal sinds de invoering van de terugspeelbal in 1992, mocht dit doorgaan. De spelregelcommissie, de IFAB, overlegt op zaterdag 29 februari of dit idee doorgang vindt. Mocht dat zo zijn, dan gaat de nieuwe regel op 1 juni in.

Wenger liet bij de Laureus Awards in Berlijn weten dat vooral de voetbalfans de grootste problemen hebben met buitenspel. 'Je kunt een centimeter buitenspel staan, letterlijk met de punt van de neus. Het is tijd om dit te veranderen, zodat je niet meer over millimeters hoeft te praten.'

VIDEO - Mannen reageren op buitenspelgoal Ajax - Chelsea: 'Dit is bezopen'

'Scheidsrechter van Ajax - Chelsea had handsbal moeten zien'
5:41
'Scheidsrechter van Ajax - Chelsea had handsbal moeten zien'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.