Arsenal thuis hard onderuit tegen Aston Villa

8 nov 2020, 23:11

Arsenal heeft in eigen stadion een gevoelige nederlaag moeten incasseren. De ploeg van manager Mikel Arteta ging met 3-0 onderuit tegen Aston Villa. Arsenal, dat al voor de vierde keer in acht competitieduels verloor, evenaarde daarmee de grootste thuisnederlaag ooit in de Premier League. De 'Gunners' verloren zes keer eerder in eigen stadion met drie doelpunten verschil.

Arsenal kwam in de 25e minuut op achterstand toen Bukayo Saka de bal ongelukkig in eigen doel gleed. In de tweede helft liep Aston Villa weg door twee doelpunten in vier minuten tijd van spits Ollie Watkins. Anwar El Ghazi mocht in de slotfase nog even invallen bij de winnende ploeg.

Aston Villa begon het seizoen met vier overwinningen, maar verloor daarna van Leeds United (0-3) en Southampton (3-4). Door de winst op Arsenal nestelde de ploeg uit Birmingham zich op de zesde plaats in de Engelse topcompetitie met vijftien punten, drie meer dan Arsenal dat elfde staat.