Terug

Volg Vandaag Inside

Arsenal staat na pijnlijke thuisnederlaag 15e in Premier League

Arsenal staat na pijnlijke thuisnederlaag 15e in Premier League

13 dec 2020, 23:15

Arsenal heeft in eigen huis met 0-1 verloren van Burnley. Daardoor zijn The Gunners nu terug te vinden op de 15e plaats in de Premier League, met slechts 13 punten uit 12 duels.

Erik Pieters bleef bij degradatiekandidaat Burnley in de gewonnen uitwedstrijd tegen Arsenal (0-1) op de bank. Bij de sukkelende thuisclub kreeg Granit Xhaka de rode kaart wegens wangedrag. Het doelpunt in de 73e minuut kwam op naam van aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang, die de bal in eigen doel werkte.

Voor Arsenal was het de derde nederlaag op een rij in de competitie. Met slechts 1 punt uit de laatste vijf duels staat coach Mikel Arteta onder toenemende druk bij de huidige nummer 15 van de ranglijst.

Leicester nadert koppositie

Leicester City heeft in de Premier League optimaal geprofiteerd van de halve misstappen van de concurrenten Tottenham Hotspur en Liverpool. De ploeg van coach Brendan Rodgers versloeg op eigen veld Brighton & Hove Albion met 3-0. Bij de rust was de eindstand al bereikt. James Maddison (twee) en Jamie Vardy kwamen in de eerste helft tot scoren. Vardy bracht tevens twee assists op zijn naam.

Joël Veltman speelde bij Brighton de gehele wedstrijd. Ploeggenoot Davy Pröpper bleef op de bank.

Tottenham (1-1 bij Crystal Palace) en Liverpool (1-1 bij Fulham) leiden nog wel met 25 punten. Leicester klom naar de derde plek dankzij de nederlaag van Chelsea bij Everton (1-0) en moet nu nog 1 punt goedmaken op de twee rivalen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.