Terug

Volg Vandaag Inside

Arsenal maakt einde aan slechte reeks en verslaat Chelsea met 3-1

Arsenal maakt einde aan slechte reeks en verslaat Chelsea met 3-1

26 dec 2020, 21:31

Arsenal heeft na zeven competitieduels zonder zege eindelijk weer eens een overwinning geboekt in de Premier League. De geplaagde ploeg van trainer Mikel Arteta rekende af met Chelsea: 3-1. Het is de eerste zege in de competitie voor de Londenaren sinds 1 november (1-0 tegen Manchester United).

Bij rust leidde Arsenal met twee treffers verschil dankzij een benutte strafschop van spits Alexandre Lacazette en een fraaie vrije trap van Granit Xhaka. Kort na rust breidde Bukayo Saka de voorsprong uit naar 3-0. In de slotfase kwam Chelsea nog bijna terug in de wedstrijd nadat Tammy Abraham de 3-1 maakte en Jorginho aan mocht leggen vanaf de strafschopstip. De Italiaan schoot de bal echter op doelman Bernd Leno.

Uit de zeven voorgaande competitieduels haalde Arsenal slechts 2 punten. Ondanks de ruime zege op Chelsea blijft Arsenal op de veertiende plaats staan in Engeland met 17 punten. Chelsea zakt naar plaats 6.

Oud-Ajacied Hakim Ziyech stond bij Chelsea langs de kant met een hamstringblessure.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.