Terug

Volg Vandaag Inside

Arsenal klopt Spurs in doelpuntrijke derby

Arsenal klopt Spurs in doelpuntrijke derby

2 dec 2018, 18:25

LONDEN (ANP) - Arsenal heeft in een spektakelstuk Tottenham Hotspur verslagen. De Noord-Londense derby eindigde in een 4-2-overwinning voor de thuisploeg, die bij rust nog tegen een 2-1-achterstand had aangekeken.

Arsenal kwam al in de tiende minuut op voorsprong. Spurs-verdediger Jan Vertonghen maakte hands in zijn eigen strafschopgebied. Vanaf elf meter benutte Pierre-Emerick Aubameyang de toegekende strafschop: 1-0. Arsenal kreeg volop kansen, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Eric Dier kopte raak uit een vrije trap van Christian Eriksen. Geheel tegen de verhouding in stond Tottenham een paar minuten later zelfs voor. Harry Kane benutte een strafschop, toegekend nadat Rob Holding Spurs-aanvaller Son Heung-min licht had beroerd.

Na rust pakte Arsenal alsnog de winst. Aubameyang schoot in de 56e minuut raak en de ingevallen Alexandre Lacazette zette de thuisploeg in de 75e minuut weer op voorsprong. Twee minuten later besliste Lucas Torreira het duel: 4-2.Voor Vertonghen was het leed nog niet geleden: met zijn tweede gele kaart moest hij voortijdig van het veld. Arsenal passeert Tottenham op de ranglijst en staat nu vierde.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.