Arsenal is het winnen verleerd

6 dec 2019, 00:16

Ook interim-coach Fredrik Ljungberg krijgt Arsenal vooralsnog niet aan het voetballen. De Londense ploeg verloor donderdag in de Premier League de thuiswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion met 2-1. In alle competities waarin Arsenal uitkomt heeft het nu al negen duels niet meer gewonnen.

Die serie slechte resultaten kostte de Spaanse coach Unai Emery vorige week zijn baan. Ljungberg kwam bij zijn eerste duel als coach niet verder dan een 2-2-gelijkspel bij Norwich. Op eigen veld tegen Brighton ging het donderdag helemaal mis.

Met Davy Pröpper als een van de aanjagers was Brighton voor rust zelfs de betere ploeg in Londen. Adam Webster beloonde dat overwicht tien minuten voor rust met een doelpunt: 0-1. Arsenal begon sterk aan de tweede helft. De Fransman Alexandre Lacazette zorgde met het hoofd voor de gelijkmaker. David Luiz leek de thuisploeg zelfs aan een voorsprong te helpen, maar de Braziliaan scoorde overduidelijk in buitenspelpositie. De winnende treffer viel aan de andere kant. Neal Maupay kopte 10 minuten voor tijd raak, waarmee hij Brighton naar de dertiende plaats hielp in de Premier League, slechts één punt achter Arsenal.