Arsenal en Slavia Praag komen laat tot scoren in Londen

9 apr 2021, 01:06

Arsenal heeft niet kunnen winnen in de eerste wedstrijd tegen Slavia Praag in de kwartfinales van de Europa League. De Engelse club leek in het thuisduel genoegen te moeten nemen met 0-0. In de 86e minuut hielp invaller Nicolas Pépé de thuisploeg alsnog aan een voorsprong, die door Tomas Holes diep in de extra tijd alsnog teniet werd gedaan: 1-1.

Na een teleurstellende eerste helft was Willian kort na de rust voor Arsenal dicht bij een treffer. Uit een vrije trap schoot hij de bal op buitenkant paal. Ploeggenoot Alexandre Lacazette verzuimde nadien de score te openen. De Franse spits besloot een lange rush met een schot op de paal.

Namens Slavia Praag kreeg Jan Boril een grote kans. Doelman Bernd Leno hield hem van scoren af. In de slotfase wisten beide ploegen toch nog tot scoren te komen, waardoor Slavia Praag nu de beste uitgangspositie heeft voor de return volgende week in Praag.

Verdediger Ondrej Kudela ontbrak bij Slavia Praag. Hij is voorlopig voor één wedstrijd geschorst hangende het onderzoek naar een mogelijk racistische belediging in de achtste finales van een speler van Rangers. Voor hem dreigt een schorsing van maximaal tien duels. Arsenal miste onder anderen verdediger David Luiz, die onlangs een knieoperatie onderging. Ook de Schotse international Kieran Tierney ontbrak door een knieblessure in de Engelse defensie.

Villarreal behaalde bij Dinamo Zagreb een kostbare zege: 0-1. Gerard Moreno bracht vlak voor de rust het doelpunt op zijn naam uit een strafschop.