Terug

Volg Vandaag Inside

Arsenal betaalt ruim 52 miljoen euro voor spits Gabriel Jesus

Arsenal betaalt ruim 52 miljoen euro voor spits Gabriel Jesus

4 juli 2022, 09:59

Arsenal heeft zich versterkt met Gabriel Jesus. De Braziliaan komt voor zo'n 52.5 miljoen euro over van Manchester City. Hij is na Marquinhos, Matt Turner en Fábio Vieira al de vierde aanwinst voor de club uit Noord-Londen.

De transfer van de spits hing al een tijdje in de lucht, maar is nu officieel bevestigd door beide clubs. Arsenal-trainer Mikel Arteta werkte tussen 2016 en 2019 al eerder samen met Jesus als assistent van hoofdtrainer Pep Guardiola.

Na het vertrek van Pierre-Emerick Aubameyang (FC Barcelona) en Alexandre Lacazette (Olympique Lyon) waren The Gunners opzoek naar een nieuwe nummer negen. In 2017 betaalde Manchester City 32 miljoen euro voor Jesus, die toen overkwam van Palmeiras. Na 236 officiële wedstrijden voor The Citizens stond de teller op 95 doelpunten en werd hij vier keer kampioen van Engeland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.