Terug

Volg Vandaag Inside

Arno Vermeulen heeft buikpijn van signalen over misstanden bij NOS Sport

Arno Vermeulen heeft buikpijn van signalen over misstanden bij NOS Sport

18 dec 2022, 20:23

Arno Vermeulen is geschrokken van de berichten over mogelijk grensoverschrijdend gedrag op de redactie van NOS Sport. De voetbalcommentator en chef Voetbal kent de verhalen zelf niet en zegt "buikpijn" van het nieuws te hebben, zei hij zondag in het NPO Radio 1-programma De Perstribune.

"Ik vind het echt heel erg. Ik heb daar pijn in m'n buik van, het hele weekend. Het enige wat ik hoop is dat we snel duidelijkheid krijgen waar we het nou over hebben. Ik weet het ook niet", stelde de 62-jarige Vermeulen. "Je moet nu vaststellen, en dat gaat echt wel snel gebeuren, wat is nou de omvang en wat is er aan de hand. Dan kan je er iets aan doen."

Of hem zelf iets te verwijten valt, weet Vermeulen niet. "Dat is natuurlijk een vraag die je jezelf stelt. Ik heb echt geen idee. Ik wil ook graag weten wat er uit zo'n onderzoek komt." De commentator vervolgde daarna dat hij toch denkt dat hij zelf nooit een grens heeft overschreden. Hij maakt zich dan ook niet ongerust voor zichzelf. "Het belangrijkste is dat die onrust op de redactie getackeld moet worden. Dus ik ben superblij dat we die vraag gesteld hebben."

De NOS vroeg de eigen medewerkers naar aanleiding van het artikel in de Volkskrant over misstanden bij De Wereld Draait Door of zich binnen het eigen bedrijf dergelijke incidenten hebben voorgedaan. Er kwamen vervolgens meerdere meldingen binnen, zo maakte de omroep vrijdag bekend.

Een extern vertrouwenspersoon inventariseert nu wat "de aard en impact van de signalen" zijn. Daarna besluit de NOS of er vervolgstappen nodig zijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.