Terug

Volg Vandaag Inside

Arnesen over komst Pratto: 'Dick vond hem uiteindelijk de beste keus'

Arnesen over komst Pratto: 'Dick vond hem uiteindelijk de beste keus'

11 mrt 2021, 16:59

In het supportersblad Hand in Hand vertelt technisch directeur Frank Arnesen over twee tegenvallende wintertransfers. Arnesen vraagt zich daarbij serieus af of het wel zin heeft om in de winter zaken te doen.

Vorig jaar werd Oguzhan Özyakup naar De Kuip gehaald in de winter. Door blessures speelde hij maar vier wedstrijden. Deze winter kwam Lucas Pratto over. Ook hij speelde amper onder Dick Advocaat. Arnesen vraagt zich af of het nog wel zin heeft om in de winter de markt op te gaan. 'Het is wel zo dat we nu met twee spelers die in de winter werden gehaald niet echt succes gehad hebben. Vorig jaar met Özyakup, die door blessures maar vier wedstrijden speelde en nu met Pratto, die nog maar weinig gespeeld heeft. Dat zijn dingen waar we goed over moeten nadenken in de toekomst.'

Arnesen vertelt eveneens dat Advocaat een doorslaggevende rol speelde bij het aantrekken van Pratto. 'We hadden een stuk of drie kandidaten en zaten met het feit dat Nicolai Jørgensen en Róbert Bozenik geblesseerd waren. Maar onze middelen waren zeer beperkt. Door het verhuren van meerdere spelers hadden we in de winter een klein beetje ruimte. Dick vond Pratto uiteindelijk de beste keus. Zo zijn we dat gaan proberen.'

Tijdens de persconferentie van vorige week vrijdag liet Advocaat al weten niet met zekerheid te kunnen zeggen dat Pratto nog lang in Nederland blijft.

Keert Pratto eventueel terug naar Argentinië? 'Daar wil ik ni...
1:12
Keert Pratto eventueel terug naar Argentinië? 'Daar wil ik ni...

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.