Terug

Volg Vandaag Inside

Arnesen over gesprek met Advocaat: 'Het zat diep bij Dick'

Arnesen over gesprek met Advocaat: 'Het zat diep bij Dick'

6 feb 2021, 17:20

Tegenover Feyenoord TV vertelt technisch directeur uitgebreid over de roerige week in Rotterdam voorafgaand aan de topper tegen PSV. Advocaat ging die week in gesprek met Arnesen en Steven Berghuis en die gesprekken waren erg zwaar.

Een eerste gesprek vond plaats de dag na het verlies in Heerenveen. Dat gesprek ging tussen Arnesen, Advocaat en algemeen directeur Mark Koevermans. ‘Dat was noodzaak’, zo vertelt Arnesen. ‘Ik heb Mark Koevermans ook gebeld en we hebben een paar uur bij elkaar gezeten op het trainingscomplex. Dat was emotioneel, maar dat is ook normaal. Dick is een topcoach, dus die wil winnen. Ik wil ook winnen, dus we willen allemaal dezelfde kant op.’

Het bleek dat Advocaat veel moeite had met de nederlaag in Friesland. 'Het zat diep bij Dick, maar het was wel belangrijk om realistisch te blijven', legt de technisch directeur van Feyenoord uit. 'Waarom zijn we emotioneel? Omdat we voor de nederlaag in Heerenveen ook al een paar keer niet wonnen. Dan stapelt het zich op. We hebben het even laten rusten en de dag erna nodigden we Steven Berghuis uit voor een gesprek.'

Uiteindelijk bereikte het drietal, en een dag later ook met aanvoerder Berghuis, overeenstemming dat ze met elkaar door wilden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.