Terug

Volg Vandaag Inside

Arnesen blokkeerde transfer Ronaldo naar Ajax

Arnesen blokkeerde transfer Ronaldo naar Ajax

18 mrt 2020, 16:41

De huidige technisch directeur van Feyenoord, Frank Arnesen, bekleedde in de jaren '90 diezelfde functie bij PSV. Op de website van Feyenoord laat de Deen weten dat hij Ajax aftroefde bij de transfer van Ronaldo naar PSV.

Ajax en PSV waren destijds bezig aan een nek-aan-nekrace bij het aantrekken van R9. Het leek zelfs zo te zijn dat Ajax met de Braziliaanse spits aan de haal zou gaan. Ronaldo zou eigenlijk al officieel gepresenteerd worden bij Ajax, totdat Arnesen midden in de nacht een bericht kreeg dat Cruzeiro en PSV het eens waren over de transfer.

'Toen was het natuurlijk feest', zegt de Deens oud-voetballer. 'Drie dagen later kwam Ronaldo naar Nederland, maar niet naar Ajax. Dat vonden wij wel leuk bij PSV.'

In zijn carrière als technisch directeur heeft Arnesen heel wat transfers beklonken bij onder meer PSV, Chelsea, Tottenham Hotspur, Hamburger SV en nu Feyenoord. Hij vertelt tegenover Feyenoord Magazine over de transfer van Arjen Robben en hoe hij probeerde ongezien af te reizen naar het hoge noorden: 'Ik stond bij het tankstation nog geen halve minuut buiten, of ik hoorde al iemand roepen dat we toch zeker niet kwamen om Robben weg te halen bij FC Groningen.'

VIDEO - 'Feyenoord gaat Arnesen halen én vult vacature op kantoor intern in'

'Feyenoord gaat Arnesen halen én vult vacature op kantoor intern in'
2:10
'Feyenoord gaat Arnesen halen én vult vacature op kantoor intern in'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.