Terug

Volg Vandaag Inside

Arne Slot reageert op kritiek van Willem van Hanegem op Santiago Giménez

23 jan 2024, 15:58

Feyenoord-trainer Arne Slot vindt niet dat spits Santiago Giménez uit vorm is. Dat zei hij desgevraagd op een persconferentie in aanloop naar de ontmoeting met PSV in de achtste finales van de beker, mede naar aanleiding van een column van Feyenoord-coryfee Willem van Hanegem in het AD.

"We zijn na de winterstop twee wedstrijden onderweg, dan is het wel heel vroeg om te zeggen dat iemand uit vorm is. In de eerste wedstrijd heeft hij ook nog gescoord ", sprak Slot. "In beide wedstrijd waren we tevreden met Santiago, vooral met zijn spel zonder bal. Hij legt er heel veel energie in. Tegen Vitesse was hij zondag bij elke kans van ons betrokken, al is dat in onze manier van voetballen wel logisch als spits."

Giménez deelt samen met AZ-spits Vangelis Pavlidis de koppositie van de topscorerslijst van de Eredivisie. Beide spelers scoorden negentien keer. Slot: "Misschien dat Willem de lat zo hoog legt dat als Santiago vijf kansen krijgt, hij er drie of vier in moet schieten. Als dat de referentie is, zou je dat er op kunnen plakken. Spitsen missen kansen. Als hij woensdag tegen PSV niet goed speelt, zal dat etiket er wel opgeplakt worden. Zeker als een clubicoon die druk er oplegt bij hem."

Hartman en Stengs onzeker

Het is niet zeker of Feyenoorders Quilindschy Hartman en Calvin Stengs woensdag mee kunnen doen tegen PSV. "Zij worden morgen beoordeeld om te kijken of ze kunnen starten", zei Arne Slot.

Linkervleugelverdediger Hartman viel zondag, in het door Feyenoord met 2-1 gewonnen competitieduel bij Vitesse, kort voor rust geblesseerd uit en werd vervangen door Marcos López. Stengs speelde de wedstrijd in Arnhem wel helemaal uit, maar is ook niet klachtenvrij.

Voor centrale verdediger Gernot Trauner, die na een langdurige blessure sinds begin november weer terug is, is het spelen van drie wedstrijden in een week niet te veel. "Trauner begint", aldus Slot.

Valentijn Driessen zou het "een schandaal" vinden als Feyenoord voor de derde keer in een half jaar tijd in eigen huis zou verliezen van PSV, vertelde hij in Koffie met Valentijn, een online rubriek van Vandaag Inside. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.