Terug

Volg Vandaag Inside

Arne Slot niet verrast door nieuwe duels met AS Roma-coach Mourinho

Arne Slot niet verrast door nieuwe duels met AS Roma-coach Mourinho

19 dec 2023, 16:12

Trainer Arne Slot van Feyenoord was niet verrast toen de Rotterdamse club maandag in de tussenronde van de Europa League opnieuw aan het AS Roma van José Mourinho werd gekoppeld. "Als je drie jaar op rij de groepsfase overleeft, dan treft je succesvolle trainers en Mourinho is misschien wel de meest succesvolle van allemaal", verklaarde de coach een dag voor de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht.

Feyenoord werd vorig jaar in de kwartfinales van de Europa League uitgeschakeld door AS Roma en verloor een jaar eerder de finale van de Conference League van de ploeg uit de Italiaanse hoofdstad. "Het waren mooie wedstrijden, maar helaas niet met de resultaten die we hadden gewild", keek Slot terug tijdens een persconferentie.

Gevraagd of Slot wat had opgestoken van de wedstrijden tegen Mourinho, reageerde hij terughoudend. "Van elke wedstrijd steek je wat op. Zij spelen bijvoorbeeld in een 5-3-2-systeem en dat zie je niet vaak in Nederland. Andere dingen die ik misschien heb geleerd, houd ik voor mezelf." Ook maakte Slot weinig woorden vuil aan een eerdere aanvaring met de Portugese coach. "Emotie hoort er bij. Het is inherent aan duels als het er echt om gaat in de knock-outfase."

Naast de wedstrijden tegen AS Roma speelde Feyenoord recentelijk ook tegen stadgenoot Lazio in de groepsfase van de Champions League. Slot verklapte dat hij mogelijk een ander plan trekt voor de aankomende wedstrijd in Rome. "We willen wel iets anders gaan doen. De resultaten waren namelijk over het algemeen teleurstellend. Maar ik weet nog niet wat dat precies gaat zijn", zei de trainer.

Slot keek ook nog vooruit op de wedstrijd tegen FC Utrecht van woensdag. Hij was niet van mening dat het bekerduel belangrijker is geworden nu PSV een voorsprong van 10 punten heeft in de Eredivisie. "De beker is een prijs. Vorig jaar hebben we een prijs gewonnen en dat willen we weer. In je carrière wil je zoveel mogelijk prijzen veroveren", aldus de trainer.

De wedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht in de KNVB-beker staat woensdag om 21.00 uur op het programma in De Kuip.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.