Terug

Volg Vandaag Inside

Armin van Buuren 'op bizarre manier behandeld' door selectiecommissie Songfestival

16 juni 2023, 12:17

Armin van Buuren vindt dat hij op een "bizarre manier" behandeld is door de selectiecommissie van het Eurovisie Songfestival. Namens Nederland meedoen aan het liedjesfestijn zit er dan ook niet in, vertelt de dj aan Shownieuws.

"Nee dat pad is afgesneden", vertelt hij. "Ik heb een tijdje geleden inderdaad een inzending gedaan en toen ben ik op zo'n bizarre manier behandeld eigenlijk... ben niet eens teruggebeld."

"We hoorden niet eens of we het waren geworden ja of nee", vertelt hij. "Uiteindelijk waren wij het niet, oké. Maar wij moesten dan iemand bellen om erachter te komen dat wij het niet waren geworden. Dat is heel raar, terwijl zij volgens mij heel graag wilden dat ik het deed." De artiest denkt "niet helemaal" dat dit zijn wereld is, besluit hij.

Van Buuren zou ooit gepolst zijn om mee te doen. Daarom had hij samen met Jaap Reesema in 2021 een nummer ingestuurd. De selectiecommissie koos dat jaar voor S10.

Reactie AVROTROS

AVROTROS heeft het management van Armin van Buuren "destijds op de hoogte gesteld" dat zijn inzending niet was uitgekozen voor het Eurovisie Songfestival. Dat heeft een woordvoerster van AVROTROS laten weten aan het ANP.

"Destijds is zijn management op de hoogte gesteld door Eric van Stade", aldus de woordvoerster. Van Stade is algemeen directeur van AVROTROS. "We denken dat het berust op een misverstand." AVROTROS en het management van de dj hebben vrijdagochtend contact gehad, bevestigen beide partijen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.