Terug

Volg Vandaag Inside

Arjen Robben loopt binnen 3 uur de marathon van Rotterdam

Arjen Robben loopt binnen 3 uur de marathon van Rotterdam

16 apr 2023, 18:33

Het is Arjen Robben gelukt om de marathon van Rotterdam binnen 3 uur te volbrengen. De voormalige topvoetballer, die vorig jaar in Rotterdam zijn eerste hardloopklassieker volbracht, finishte op de Coolsingel in 2 uur, 58 minuten en 33 seconden. Robben had als doel om de wedstrijd over 42,195 kilometer binnen 3 uur te lopen.

De 39-jarige Groninger kreeg als voetballer de bijnaam 'de man van glas' omdat hij regelmatig geblesseerd was. Robben ging zich in 2021, nadat hij voor de tweede keer en nu definitief gestopt was met voetballen, richten op hardlopen. Samen met oud-schaatser Erben Wennemars liep hij vorig jaar in Rotterdam zijn eerste marathon. De voormalige aanvaller van FC Groningen, PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München had toen 3 uur, 13 minuten en 40 seconden nodig.

Zondag liep hij een kwartier sneller. "Ik ben echt kapot, maar ik heb het gehaald", zei Robben bij de NOS, nadat hij in gezelschap van oud-topatleet Bram Som over de finish was gekomen. Som fungeerde als 'haas' voor Robben, terwijl de geblesseerde Wennemars op de fiets meereed. "Voor een sprintertje als ik is zo'n afstand heel lang. Maar ik houd van sport en van een uitdaging. Sommigen verklaren je voor gek. Maar Erben zegt altijd: eens een sporter, altijd een sporter. Ik ben geen topsporter meer, maar ik kan je vertellen: het is denk ik wel topsport als je een marathon onder de 3 uur kan lopen. Dit komt heel dicht in de buurt bij het winnen van een mooie voetbaltitel. Te gek, deze kan ik afvinken."

Bekijk hieronder de reactie van Arjen Robben.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.