Terug

Volg Vandaag Inside

Arib beticht Bergkamp van misleiding: 'Daarmee wekt zij de suggestie dat ik iets wil verbergen'

Arib beticht Bergkamp van misleiding: 'Daarmee wekt zij de suggestie dat ik iets wil verbergen'

31 aug 2023, 13:05

Voormalig Kamervoorzitter Khadija Arib haalt snoeihard uit naar haar opvolger Vera Bergkamp, meldt De Telegraaf. Arib beticht Bergkamp in een brief van het verspreiden van meerdere onjuistheden.

Deze week werd de Tweede Kamer geïnformeerd over het onderzoek naar de beschuldigingen aan het adres van Arib. Aanleiding voor het onderzoek zijn twee anonieme brieven met klachten over Arib waarin melding wordt gemaakt van 'machtsmisbruik' 'een schrikbewind' en 'een onveilige werkomgeving'.

De oud-Kamervoorzitter stelt dat Bergkamp en de door haar aangestelde opdrachtgevers onjuistheden en onduidelijkheden verspreiden. Zo zou Arib volgens Bergkamp willen voorkomen dat de uitkomsten van het onderzoek openbaar worden gemaakt: “Daarmee wekt zij de suggestie dat ik iets zou willen verbergen en dat is misplaatst.”

Arib stelt in haar brief ook dat zij onwetend wordt gehouden over de klachten die er zijn ingediend en dat zij brieven van de onderzoekers heeft, waarin staat dat zij nergens inzage in krijgt: “Niet in de anonieme brieven, niet in gespreksverslagen of andere documenten en evenmin in het conceptrapport. Ook mag ik niet weten wie er over mij verklaringen afleggen in het onderzoek. Zo kan het niet in een rechtsstaat.”

De oud-Kamervoorzitter vervolgt haar verhaal dat Bergkamp en de onderzoekers de Tweede Kamer op het verkeerde been hebben gezet door te stellen dat zij weigert om mee te werken aan het onderzoek: “Het is onjuist dat ik zou hebben geweigerd met de gedelegeerde opdrachtgevers of de onderzoekers in gesprek te gaan. Wel heb ik om duidelijkheid gevraagd over het protocol en vooral de regeling van inzage en wederhoor, voordat ik tot een gesprek of medewerking zou besluiten.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.