Terug

Volg Vandaag Inside

Argentinië wordt mogelijk gestraft voor wangedrag tijdens WK in Qatar

Argentinië wordt mogelijk gestraft voor wangedrag tijdens WK in Qatar

14 jan 2023, 00:00

Het WK voetbal in Qatar krijgt mogelijk nog een staartje voor wereldkampioen Argentinië en nummer 3 Kroatië. Wereldvoetbalbond FIFA maakte vrijdag bekend dat het procedures is gestart tegen de beide landen.

Volgens de FIFA gaat het in het geval van Argentinië om mogelijke schendingen van artikel 11 (aanstootgevend gedrag en fair play) en artikel 12 (wangedrag van spelers en coaches). Het gedrag van Kroatië wordt onderzocht in verband met artikel 12 (discriminatie) en 16 (veiligheid).

De FIFA maakte tevens bekend dat de bonden van Mexico, Servië en Ecuador zijn gestraft naar aanleiding van hun gedrag tijdens het WK. Mexico kreeg een boete van 100.000 Zwitserse frank (99.600 euro) en moet een wedstrijd zonder publiek spelen. Ecuador moet 20.000 Zwitserse frank (19.900 euro) overmaken en een aantal tribunes sluiten bij een wedstrijd. Servië moet ook deels zonder publiek spelen en een boete betalen van 50.000 Zwitserse frank (49.800 euro).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.