Terug

Volg Vandaag Inside

Argentinië wint van Brazilië in een door rellen overschaduwd duel

Argentinië wint van Brazilië in een door rellen overschaduwd duel

22 nov 2023, 08:48

In een door rellen overschaduwde WK-kwalificatiewedstrijd heeft Argentinië de Brazilianen in eigen huis verslagen. In het Maracanã-stadion in Rio de Janeiro wonnen de Argentijnse voetballers met 1-0. Nicolas Otamendi maakte in de 63e minuut het enige doelpunt.

De wedstrijd begon een half uur later dan gepland vanwege ongeregeldheden op de tribunes. Tijdens de volksliederen raakten Argentijnse en Braziliaanse fans slaags met elkaar. Er werd daarna met stoelen gegooid naar agenten die hard optraden.

Lionel Messi en zijn medespelers probeerden de Argentijnse fans tot kalmte te manen. De Argentijnse sterspeler was na afloop boos over het optreden van de politie. "We zagen hoe mensen met stokken werden geslagen door de politie. Dat was niet oké. Er zaten ook familieleden van spelers op de tribune. We zijn naar de kleedkamer gegaan. Dat was het beste om de rust terug te brengen, maar dit had ook in een tragedie kunnen eindigen."

Ook de Braziliaanse aanvoerder Marquinhos maakte zich druk over wat er op de tribunes gebeurde. "We waren bezorgd over de families en de vrouwen en kinderen op de tribunes. We zagen dat de paniek groot was. Op het veld hadden we niet helemaal door wat er gebeurde, maar het was een angstige situatie."

Ondanks de onrust keerden de spelers terug op het veld. Tijdens de wedstrijd bleef de sfeer beladen. Zeker in de eerste helft creëerden beide ploegen weinig kansen. Na de rust kreeg Brazilië via Raphinha een mogelijkheid, maar Argentinië wist uiteindelijk te scoren. De thuisploeg beëindigde het duel met tien man, nadat Joelinton in de 81e minuut met een rode kaart van het veld werd gestuurd. De Brazilianen leden tegen Argentinië de derde nederlaag in de kwalificatiereeks voor het WK in 2026. Eerder ging de ploeg onderuit tegen Colombia en Uruguay. Brazilië staat nu zesde in de tussenstand met 7 punten uit zes wedstrijden. De Argentijnen gaan aan de leiding. "In deze groep gebeuren historische dingen. Vandaag is dat denk ik niet het belangrijkste, maar het was een mooie overwinning", zei Messi.

Uruguay staat tweede in de poule na de 3-0-zege op Bolivia. Colombia was met 1-0 te sterk voor Paraguay.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.