Terug

Volg Vandaag Inside

Argentinië start WK-kwalificatie met winst dankzij Messi

Argentinië start WK-kwalificatie met winst dankzij Messi

9 okt 2020, 10:00

De Argentijnse voetballers hebben hun eerste kwalificatiewedstrijd op weg naar het WK van 2022 gewonnen, met dank aan Lionel Messi. De aanvoerder benutte in de 13e minuut een strafschop in stadion La Bombonera in Buenos Aires. Het bleek genoeg om Ecuador te verslaan: 1-0. Nicolás Tagliafico, de linksback van Ajax, speelde de hele wedstrijd bij de Argentijnen.

'Het is belangrijk om met een overwinning te beginnen, want we weten hoe moeilijk deze kwalificatiereeks is', zei Messi, die eigenlijk was geschorst voor de start van de WK-kwalificatie. De aanvaller van FC Barcelona kreeg een schorsing van één wedstrijd na zijn rode kaart in juli vorig jaar op het toernooi om de Copa América. Op die straf zat echter een verjaringstermijn van een jaar. De WK-kwalificatie in Zuid-Amerika zou in maart beginnen, maar moest tot twee keer toe worden uitgesteld vanwege de coronacrisis.

'We hebben bijna een jaar niet samen gespeeld', zei Messi na de magere zege op Ecuador. 'Iedereen was daardoor best een beetje nerveus. We hadden gehoopt wat beter te voetballen.'

Penalty

De Argentijnen kregen al vroeg in de wedstrijd een penalty na een overtreding op Lucas Ocampos. 'Messi, Messi!', schalde door de speakers in het lege Bombonera-stadion toen de captain vanaf 11 meter had gescoord. Argentinië speelt dinsdag in La Paz tegen Bolivia.

De top 4 van de Zuid-Amerikaanse poule, die uit tien landen bestaat, plaatst zich voor het WK in Qatar. Het land dat als vijfde eindigt, speelt een intercontinentale play-off.

Bekijk hieronder de hoogtepunten van Lionel Messi in de Champions League tussen 2004 en 2020!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.