Terug

Volg Vandaag Inside

Argentinië lijdt eerste puntenverlies in WK-kwalificatie

Argentinië lijdt eerste puntenverlies in WK-kwalificatie

13 nov 2020, 09:05

Argentinië is er niet in geslaagd de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Paraguay te winnen. In Buenos Aires, in het stadion van Boca Juniors, bleven de Argentijnen steken op 1-1. Lionel Messi leek het winnende doelpunt, de 2-1, te maken, maar zijn goal werd afgekeurd.

Messi schoot na een klein uur raak en vierde zijn doelpunt al toen de scheidsrechter besloot de VAR te raadplegen. Na het zien van de beelden besloot hij het doelpunt af te keuren, omdat er ongeveer 30 seconden eerder bij het veroveren van de bal een overtreding werd begaan.

Paraguay nam in de 21e minuut de leiding via Ángel Romero, die een strafschop benutte. Vlak voor rust maakte Nicolás González, spelend voor VfB Stuttgart, uit een corner met zijn hoofd gelijk.

In de tweede helft kwam Argentinië ondanks een overwicht, ze hadden 69 procent balbezit, niet meer tot scoren. Ook een aantal offensieve wissels leverden niet het gewenste resultaat op.

"Je moet het VAR-systeem consistent maken. Er waren situaties waarin je het had kunnen gebruiken en het zou beter zijn om een ​​consistente aanpak te hebben", zei bondscoach Lionel Scaloni, die Ajacieden Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez geen speeltijd gunde.

Voor Argentinië was het pas het eerste puntenverlies in de kwalificatiereeks voor het WK van 2022 in Qatar. De ploeg Scaloni had de eerste twee duels gewonnen.

Begin volgende week is Peru de tegenstander van de Argentijnen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.