Terug

Volg Vandaag Inside

'Argentijnse succestrainer in beeld bij Ajax als opvolger Schreuder'

'Argentijnse succestrainer in beeld bij Ajax als opvolger Schreuder'

28 jan 2023, 00:00

Marcelo Gallardo staat hoog op het lijstje van Ajax om Alfred Schreuder op te volgen als hoofdtrainer van Ajax, dat meldt het Argentijnse TyC Sports. De 47-jarige Argentijnse oefenmeester is vrij sinds zijn vertrek bij River Plate en hoopt naar verluidt op een Europese club.

Schreuder werd donderdagavond direct na het duel met Volendam ontslagen. De directie van de club uit Amsterdam had geen vertrouwen meer in de coach die afgelopen zomer Erik ten Hag opvolgde. Ajax heeft al zeven competitieduels niet gewonnen en staat vijfde in de Eredivisie, met 7 punten minder dan koploper Feyenoord. Ajax heeft ook geen plaats meer voor Matthias Kaltenbach, de Duitse assistent met wie Schreuder al bij Hoffenheim samenwerkte.

Gallardo vertrok afgelopen zomer na acht jaar bij River Plate. Het is nog altijd onduidelijk waar de Argentijnse trainer zijn carrière gaat vervolgen, die tussen 2014 en 2022 maar liefst veertien prijzen won met River Plate.

Volgens De Telegraaf hebben er drie trainers al bedankt voor een trainersklus bij Ajax. "We hebben begrepen dat in totaal drie mensen gepolst zijn om het definitief over te nemen van Schreuder. Er is onder meer contact gelegd met Zlatko Dalić, de bondscoach van Kroatië. En drie keer is Ajax een 'nee' verkocht. Dat is ook weleens anders geweest: toen stonden ze in de rij om trainer te mógen worden. Dat is wel iets wat Ajax zorgen moet baren", aldus Ajax-watcher Mike Verweij in de voetbalpodcast Kick-off van De Telegraaf.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.