Terug

Volg Vandaag Inside

Argentijnse middenvelder Gago stopt met voetballen

Argentijnse middenvelder Gago stopt met voetballen

11 nov 2020, 15:04

De Argentijnse middenvelder Fernando Gago, voormalig speler van Real Madrid, heeft zijn voetballoopbaan beëindigd. De 34-jarige Gago kende de voorbije jaren veel blessures, waaronder ernstig knieletsel.

Gago sloot zijn loopbaan af in eigen land, bij Vélez Sarsfield in Buenos Aires. De afgelopen zeven jaar speelde hij in dezelfde stad voor Boca Juniors. Van 2006 tot 2013 speelde Gago in Europa, voor achtereenvolgens Real Madrid, AS Roma en Valencia. Bij Real Madrid werd hij twee keer landskampioen, in 2007 en 2008.

In 2014 maakte Gago deel uit van de Argentijnse WK-selectie. Argentinië werd op het WK in Rio de Janeiro tweede. In de finale tegen Duitsland, die met 1-0 werd verloren, viel Gago vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd in voor Enzo Pérez. In de halve finale waren de Argentijnen via strafschoppen te sterk voor Oranje.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.