Terug

Volg Vandaag Inside

Argentijnen eisen in protestmars duidelijkheid over dood Maradona

Argentijnen eisen in protestmars duidelijkheid over dood Maradona

11 mrt 2021, 10:00

Honderden Argentijnen zijn in Buenos Aires de straat op gegaan om duidelijkheid te eisen over de doodsoorzaak van Diego Maradona. "Hij is niet overleden, hij is vermoord", zeggen de demonstranten in filmpjes die ze via de sociale media verspreiden. De meeste van hen droegen shirts van het Argentijnse voetbalelftal en hadden borden bij zich met daarop afbeeldingen van Maradona.

Een panel van medisch experts onderzoekt momenteel of Maradona voor zijn dood wel de juiste behandeling heeft gekregen. De volksheld, die Argentinië in 1986 wereldkampioen maakte, overleed op 25 november op 60-jarige leeftijd aan een hartaanval, enkele weken nadat hij een hersenoperatie had ondergaan waarbij een bloedprop werd verwijderd. Sindsdien zijn er veel twijfels over de behandeling die Maradona heeft gekregen. Zo zou hij niet op de juiste manier zijn verzorgd.

Enkele kinderen van Maradona, onder wie zijn dochters Dalma en Giannina, liepen ook mee in de protestmars door Buenos Aires. Volgens Argentijnse media vertrokken zij toen de sfeer grimmiger werd. De actievoerders uitten onder meer doodsbedreigingen aan het adres van Matias Morla, de advocaat van Maradona die het medische team had geformeerd dat 'Pluisje' na diens operatie zo goed mogelijk moest behandelen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.