Terug

Volg Vandaag Inside

Anwar El Ghazi en Mainz komen niet tot schikking over ontslag

Anwar El Ghazi en Mainz komen niet tot schikking over ontslag

10 jan 2024, 15:57

Voetballer Anwar El Ghazi en zijn voormalige club Mainz 05 zijn er niet in geslaagd tot een schikking te komen in het conflict over zijn ontslag van eind vorig jaar. Dat bleek tijdens een bemiddelingszitting in Mainz, waar de tweevoudig Oranje-international zelf niet bij aanwezig was. Op 19 juni staan de partijen daardoor weer tegenover elkaar bij de rechter.

De Duitse club beëindigde het contract van de 28-jarige oud-speler van Ajax en PSV nadat El Ghazi meerdere keren op sociale media zijn steun had uitgesproken voor de Palestijnen in de oorlog tussen Israël en Hamas. De aanvaller had nog een contract tot komende zomer, met een optie voor nog een seizoen.

Volgens zijn advocaat loopt El Ghazi 150.000 euro per maand mis door het ontslag op staande voet. Mainz zegt juist dat het ruim een half miljoen euro van de voetballer wil terugzien door de overtredingen die hij zou hebben begaan. De aanvaller tekende eind september een contract bij de Duitsers.

El Ghazi werd aanvankelijk geschorst nadat hij in een post had gezegd de Palestijnen te steunen. Na intensieve gesprekken met de clubleiding was de voetballer weer welkom bij de selectie, maar El Ghazi was het niet eens met de verklaring die de club daarover had gedeeld. Daarop sprak de aanvaller weer zijn steun uit aan de Palestijnen, waarna hij werd ontslagen.

"Sta voor wat juist is, ook al betekent dat dat je alleen staat", liet El Ghazi begin november op de dag van zijn ontslag weten. "Het verlies van mijn inkomen is niets vergeleken met de hel die is losgelaten op de onschuldige en kwetsbare mensen in Gaza. #stopthekilling."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.