Terug

Volg Vandaag Inside

Antwerp FC verliest sponsor na benoeming Overmars als technisch directeur

Antwerp FC verliest sponsor na benoeming Overmars als technisch directeur

24 mrt 2022, 10:10

De aanstelling van Marc Overmars bij Antwerp FC leidt tot de nodige onrust in België. Ook binnen de club uit Antwerpen is er verontwaardiging over de nieuwe technisch directeur. Donderdag is het sponsor Select Group dat zich terug trekt.

Overmars werd maandag gepresenteerd als nieuwe directeur voetbalzaken, nadat hij begin februari bij Ajax opstapte wegens grensoverschrijdend gedrag. Het zorgde voor vele scheve gezichten in het voetballandschap, waaronder de sponsor. 'Wij zijn ten zeerste verbaasd over deze beslissing. Als vaste partner en sponsor van RAFC werden wij vooraf niet geconsulteerd noch geïnformeerd', stelt Select Group in een verklaring.

Eerder liet shirtsponsor Heylen Vastgoed al weten dat zij 'op twee gedachten hinken'. 'Sportief is het mogelijk een heel goede zet, maar imago-technisch en intern zal het wel gevoelig liggen', aldus bestuurder Cedric Vanhencxthoven. Voor Select Group is de maat echter vol: 'De keuze om de heer Overmars, die recentelijk werd beschuldigd van herhaaldelijk grensoverschrijdend gedrag en waartegen momenteel nog een onafhankelijk onderzoek loopt in Nederland, nu reeds te benoemen, druist rechtstreeks in tegen de waarden en normen van onze Select Group. Als Select Group hebben wij dan ook beslist om ons partnership met RAFC niet te zullen vernieuwen voor het seizoen 2022 – 2023'.

Het Vandaag Inside-trio en Wim reageerden in de uitzending al uitgebreid op de aanstelling van Overmars bij Antwerp FC. Bekijk het fragment hieronder terug.

Vandaag Inside-trio en Wim reageren uitgebreid op aanstelling Overmars bij Antwerp FC
6:46
Vandaag Inside-trio en Wim reageren uitgebreid op aanstelling Overmars bij Antwerp FC

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.