Terug

Volg Vandaag Inside

Ansu Fati jongste doelpuntenmaker ooit voor Spanje met 17 jaar en 311 dagen

Ansu Fati jongste doelpuntenmaker ooit voor Spanje met 17 jaar en 311 dagen

6 sep 2020, 23:44

Ansu Fati heeft vanavond zijn eerste doelpunt ooit gemaakt voor de Spaanse nationale ploeg. Daarmee is hij de jongste doelpuntenmaker ooit voor het Spaanse nationale elftal.

Spanje speelt vanavond in de Nations League tegen Oekraïne. In de eerste helft maakten de Spanjaarden er al drie. Fati tekende voor de 3-0 in de 32ste minuut. Eerder zorgde Fati al voor een penalty die benut werd door Sergio Ramos. Met zijn 17 jaar en 311 dagen is Fati de jongste doelpuntenmaker ooit voor het Spaanse nationale elftal.

Fati onttroont daarmee Juan Errazquin, die het record 95 jaar lang vast wist te houden. Errazquin maakte zijn eerste doelpunt voor de nationale ploeg in 1925 tegen Zwitserland toen hij 18 jaar en 344 dagen was.

who had held the title as Spain's youngest goalscorer for 95 years, scoring his first goal against Switzerland in 1925 at the age of 18 years and 344 days.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.