Terug

Volg Vandaag Inside

Angela de Jong: 'Al weken krijg ik mailtjes van mannen met hetzelfde verzoek'

Angela de Jong: 'Al weken krijg ik mailtjes van mannen met hetzelfde verzoek'

13 feb 2023, 17:27

In een nieuwe column voor het Algemeen Dagblad onthult televisiecolumniste Angela de Jong dat ze al weken mailtjes krijgt van mannen van een zekere leeftijd, met hetzelfde verzoek.

"Ze zijn fan van The tribute, battle of the bands op SBS 6 en of ik daar alsjeblieft een keer over wilde schrijven. Een spontane, positieve column’, bestelde een trouwe lezer," schrijft Angela. Om dat laatste verzoek heeft ze weken lol gehad: "Alsof er na dat verzoek nog iets ‘spontaan’ zou voelen aan elk woord dat ik over de door Gerard Ekdom gepresenteerde afvalwedstrijd voor tributebands zou schrijven."

"Er valt niets te bestellen, ik bepaal zelf waar ik over schrijf en huichelen dat ik ergens enorm warm voor loop terwijl dat niet zo is, doe ik al helemaal niet," vervolgt de televisiecolumniste. "Prima programma dat The tribute - riep ik ook al tijdens het eerste seizoen - maar om nou te zeggen dat anderhalf uur naar coverbandjes kijken mijn ideale zaterdagavondvermaak is, nee. Dus die column, dat zag ik niet gebeuren."

"Tot afgelopen weekend, gaat Angela verder. "Ik had vrijdag naar de eerste aflevering van Bij Van Duin op de achterbank gekeken en zaterdagavond volgde de finale van The tribute. En toen bedacht ik dat ik er wél iets over te zeggen heb. En dat is dat er op amusementsgebied te weinig van dit soort tv is. Namelijk: eerlijke rechttoe-rechtaan tv. Tv zonder dubbele bodem, zonder geforceerd format waarbij een deelnemer zich in allerlei rare bochten moet wringen, zonder BN’ers die achter een desk als bezetenen staan te lachen, maar met mensen die echt wat kunnen. Gewoon tv zoals het moet zijn. Punt."

"Gemene deler van Van Duin en The tribute is dat het draait om liefde, voor humor of muziek, en die wordt gevierd. Als kijker heb je het geluk daar onderdeel te zijn van het feestje. Dat klinkt misschien gewoon, maar is het niet. En of het dan helemaal mijn smaak is, doet niet ter zake."

Lees de hele column van Angela de Jong hier.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.