Terug

Volg Vandaag Inside

Angela de Jong: 'Aan het gezicht van Hugo de Jonge zag je dat Johan Derksen raak schoot'

Angela de Jong: 'Aan het gezicht van Hugo de Jonge zag je dat Johan Derksen raak schoot'

7 jan 2022, 23:29

Angela de Jong heeft in haar column in het Algemeen Dagblad gereageerd op de uitzending van Op1 van donderdagavond, waarin demissionair coronaminister Hugo de Jonge te gast was. Ook Johan Derksen zat aan tafel bij presentatoren Sven Kockelmann en Fidan Ekiz.

Angela de Jong zag dat Hugo de Jonge zich 'opvallend kwetsbaar opstelde': 'Hij vertelde over de bedreigingen, de impact daarvan op zijn gezin, de brandende wens om door te willen met de coronaportefeuille, de lastige gesprekken die dat thuis opleverde en de prijs die hij voor het werk betaalt en ook bereid is om te betalen.'

Ondanks alle openheid kreeg de televisiecolumniste geen antwoord op haar meest prangende vraag: 'Wat is het toch in het karakter van De Jonge dat hij ondanks alle ellende, beschimpingen en bedreigingen door wil als minister en zich nu weer zo’n lastig dossier in de maag heeft laten splitsen?'

Johan Derksen deed donderdagavond aan tafel bij Op1 een poging om die vraag te beantwoorden en omschreef het karakter van Hugo de Jonge als 'blind van ambitie en ontzettend ijdel.'

'De Jonge kon een geamuseerde trek op zijn gezicht niet verbergen,' zag Angela de Jong. 'Kennelijk schoot Johan raak. Maar het moet toch ook iets te maken hebben met trots, koppigheid, calvinisme en wellicht komen er zelfs wel wat masochistische trekjes aan te pas. Gelukkig hebben we nog vier jaar om daarachter te komen,' concludeerde de televisiecolumniste.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.