Terug

Volg Vandaag Inside

Andy openhartig over zijn jeugd: 'Politie-invallen, schietpartijen en junkies'

Andy openhartig over zijn jeugd: 'Politie-invallen, schietpartijen en junkies'

5 apr 2023, 14:15

Andy van der Meijde is in een interview met het tijdschrift Beau Monde openhartig over zijn jeugd die hij in armoede heeft doorgebracht. Ook vertelt hij hoe dat invloed had op het omgaan met geld op latere leeftijd.

Andy vertelt dat hij in zijn jeugd een hoop heeft meegemaakt. "We hebben politie-invallen in huis gehad, er waren schietpartijtjes en junkies in de buurt. Ik was tien jaar toen mijn ouders gingen scheiden en heb vanaf dat moment veel op straat geleefd."

Hij vertelt dat zijn moeder van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat aan het werk was omdat ze het thuis niet breed hadden. "Ze had twee, soms wel drie banen naast elkaar. Mijn zussen waren vijf jaar ouder dan ik en zorgden goed voor mij, maar het was altijd sappelen. Flessen inleveren voor geld om eten te kopen, dat soort dingen. Ik ken alle kanten van het leven, zowel armoede als rijkdom."

Andy geeft aan dat hij vroeger makkelijk met geld smeet. "Geld had voor mij geen waarde omdat ik het nooit had gehad. Geld was geld en verder niets. Als het er was, dan gaf ik het meteen uit. Aan kleding, huizen en auto's, ik kocht gerust de ene maand een Ferrari en de volgende maand een Lamborghini. Als je veel te kort bent gekomen, ga je dat inhalen."

De ex-voetballer van onder andere Ajax en Everton denkt dat het misschien ook met status te maken had: "Dat ik dacht dat je als voetballer in een dure auto moest rijden. Ik heb nog steeds een mooie BMW, maar dat staat niet meer op nummer één in mijn leven. Wat ik belangrijk vind, is dat ik mensen blij kan maken. Dat mijn vrouw en kinderen niks tekortkomen en gelukkig zijn", besluit hij.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.