Terug

Volg Vandaag Inside

Andy lacht om uitspraken Johan Derksen: 'Had Johan een jointje gerookt?'

Andy lacht om uitspraken Johan Derksen: 'Had Johan een jointje gerookt?'

4 dec 2022, 19:36

In Analyseren met Andy geeft Veronica Offside-gezicht Andy van der Meijde tijdens het WK op geheel eigen wijze zijn mening over alle gebeurtenissen op en rondom de velden in Qatar.

Andy! Het Nederlands elftal staat in de kwartfinale van het WK!

"Geweldig! Oranje speelde on-Nederlands gisteren. Het was bijna Italiaans, zo op de counter. Ik vond de hele wedstrijd niet goed, maar bij vlagen vond ik het Nederlands elftal wél goed. Dat zag je ook bij het eerste doelpunt. Die combinatie, dat is wat wij willen zien. Maar verdedigend is het nog niet zo dat je zegt: dat staat als een blok. Ik denk dat je problemen gaat krijgen tegen Argentinië, als je zo verdedigt."

Denzel Dumfries was tegen de Verenigde Staten de grote man bij Oranje en werd door de FIFA uitgeroepen tot Man of the Match. Was je het daarmee eens?

"Ja, honderd procent. Hij had twee assists, een goal en hij haalde een bal van de lijn. Ik hoop dat die gasten van het Nederlands elftal een voorbeeld nemen aan hem, hoe hij voor het Nederlands elftal strijdt. Vorig jaar op het EK was hij ook al de beste. Hij is een heel belangrijke speler voor ons."

Op de persconferentie na afloop van de wedstrijd kreeg Dumfries een kus van Louis van Gaal. Heb jij weleens een kus van je trainer gekregen?

"Van de trainer niet, nee. Wel van de fysio, maar niet op m’n hoofd! (lacht) Nee, nee, grapje."

Trotse Van Gaal geeft Dumfries dikke zoen tijdens persconferentie
0:17
Trotse Van Gaal geeft Dumfries dikke zoen tijdens persconferentie

In de rust stond het Nederlands Elftal met 2-0 voor, maar toch was Marco van Basten bij de NOS erg kritisch op het vertoonde spel. Kon jij je daarin vinden?

"Hij had wel een punt, want ik vond de eerste helft ook niet zo geweldig. Ze hadden geluk dat ze na twee minuten niet met 0-1 achter kwamen, dat Noppert een-op-een met Pulisic redding wist te brengen. Dus Van Basten had wel gelijk. Oranje stond voor, maar als je puur naar het spel keek, was het echt niet geweldig."

Aanstaande vrijdag speelt Nederland in de kwartfinale tegen Argentinië. Wat verwacht je van die wedstrijd?

"We kunnen de Argentijnen verslaan als we het niveau halen wat we tegen de Verenigde Staten bij vlagen haalden. Maar er moet wel een tandje bij. Ik zou voorin spelen met Gakpo en Memphis, en Xavi Simons op 10. Ik ben fan van Simons, hij kan iets forceren met zijn snelheid. En daarachter Frenkie de Jong en De Roon. Koopmeiners deed het tegen Amerika beter dan in de paar wedstrijden ervoor, maar ik zou tegen Argentinië met De Roon spelen. Hij is een echte balafpakker en kan de balans bewaken op het middenveld."

Hoe moet het Nederlands Elftal Lionel Messi uitschakelen?

"Dat wordt heel moeilijk. Misschien je moet een mannetje op hem zetten die de hele wedstrijd bij hem blijft, overal waar hij naartoe gaat. Gewoon pure mandekking. Als je gaat afwachten en hij laat zich uitzakken, dan komt hij in z’n kracht."

Johan Derksen noemde Messi zaterdagavond in De Oranjewinter “een oud mannetje die op z’n retour is.” Ben je het daarmee eens?

(lacht) "Had Johan een jointje gerookt? Tuurlijk wordt Messi wat ouder, maar hij wil nog zo graag. Dit is zijn kans om qua status op gelijke hoogte te komen met Maradona bij Argentinië. Het is een fantastische speler, dat zag je tegen Australië ook. Hij was echt weer de oude Messi. Johan heeft wel gelijk dat Messi wat ouder wordt, maar hij kan nog steeds fantastisch voetballen. Alle spelers van Australië wilden na afloop met hem op de foto, het is gewoon een grote legende."

Tenslotte: wordt het Nederlands Elftal wereldkampioen?

"Het wordt heel moeilijk. Ze spelen nu tegen Argentinië en daarna waarschijnlijk tegen Brazilië. Ik denk toch dat Brazilië wereldkampioen wordt."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.