Terug

Volg Vandaag Inside

Andy Carroll vindt nieuwe club in Championship

Andy Carroll vindt nieuwe club in Championship

16 nov 2021, 16:42

Andy Carroll heeft na een paar werkloze maanden weer een nieuwe club gevonden. De 32-jarige Carroll, ooit een tijdje de duurste Britse voetballer, ondertekende een kort contract bij Reading. De spits verbond zich voor twee maanden aan de nummer 16 van de Championship, het tweede niveau in Engeland.

Carroll speelde eerder voor Newcastle United, Liverpool en West Ham United. De 'Reds' betaalden op de laatste dag van de winterse transfermarkt in het seizoen 2010-2011 een bedrag van 35 miljoen pond om de spits over te nemen van Newcastle. Op dat moment was nog nooit zoveel geld betaald voor een Britse voetballer. Carroll had de 'Magpies' in het seizoen ervoor met zeventien doelpunten naar de Premier League geleid.

De Engelsman moest bij Liverpool de naar Chelsea vertrokken Fernando Torres doen vergeten, maar dat lukte de lange spits niet. Carroll kwam amper tot scoren. Hij won met de 'Reds' nog wel de League Cup. De negenvoudig international (twee doelpunten) speelde daarna jaren voor West Ham en keerde in de zomer van 2019 terug bij zijn oude club Newcastle United. Na twee seizoenen waarin Carroll slechts één doelpunt maakte, verliet hij afgelopen zomer St. James' Park. Sindsdien zat de spits zonder werk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.