Terug

Volg Vandaag Inside

Andries Noppert debuteert in definitieve selectie Oranje

Andries Noppert debuteert in definitieve selectie Oranje

16 sep 2022, 12:07

De keepers Andries Noppert en Remko Pasveer zijn net als middenvelder Kenneth Taylor voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal. Noppert (sc Heerenveen) en de Ajax-spelers Pasveer en Taylor maken deel uit van de groep van 25 spelers voor de wedstrijden tegen Polen en België in de Nations League.

"We hebben een aantal nieuwe spelers in de selectie opgenomen. Voor ons is dit de laatste mogelijkheid de jongens aan het werk te zien, voor we onze WK-selectie bekend moeten maken", aldus bondscoach Louis van Gaal. "Zoals ik al vaker heb gezegd is de voorbereidingstijd voor dit WK extreem kort, dus ik moet alle beschikbare tijd goed benutten. Na dit trainingskamp komen we pas op 14 november weer bij elkaar, een week voordat we onze eerste wedstrijd op het WK spelen."

De 28-jarige Noppert maakt dit seizoen een goede indruk bij Heerenveen. De ruim 2 meter lange doelman kreeg in de eerste vijf competitieduels slechts één doelpunt tegen. Vorige week tegen Ajax moest Noppert vijf tegentreffers incasseren. De Amsterdamse doelman Pasveer (38) heeft dit seizoen in de competitie drie tegengoals gekregen. Hij blonk dinsdag uit in de nipt verloren Champions League-wedstrijd tegen Liverpool (2-1).

De 20-jarige Taylor is dit seizoen een vaste waarde bij Ajax en dat levert hem nu ook een uitverkiezing voor Oranje op. Van Gaal selecteerde in totaal acht spelers van Ajax, onder wie ook Davy Klaassen en Devyne Rensch. Van PSV is alleen Cody Gakpo opgeroepen, van Feyenoord geen enkele speler.

Van Gaal selecteerde naast Noppert en Pasveer ook de keepers Jasper Cillessen en Mark Flekken. Feyenoord-doelman Justin Bijlow ontbreekt. Hij viel af uit de voorselectie, net als onder anderen Brian Brobbey, Joey Veerman en Pascal Struijk. Oranje speelt donderdag in Warschau tegen Polen en sluit de groepsfase van de Nations League drie dagen later in Amsterdam af tegen België. De ploeg van Van Gaal gaat in groep 4 van de A-divisie op kop met 10 punten uit vier wedstrijden. België heeft 7 punten, Polen 4 en Wales pas 1 punt.

De selectie komt maandag in Zeist bijeen voor de laatste interlandperiode voor het WK in Qatar, dat voor Oranje op 21 november begint tegen Senegal. Daarna volgen groepswedstrijden tegen Ecuador (25 november) en gastland Qatar (29 november).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.