Terug

Volg Vandaag Inside

André Rieu: 'Wilhelmus spelen bij de Formule 1 was zó speciaal'

André Rieu: 'Wilhelmus spelen bij de Formule 1 was zó speciaal'

27 aug 2023, 19:24

André Rieu heeft genoten van zijn optreden zondag voor aanvang van de Grand Prix van Zandvoort. Samen met zijn zeventigkoppige Johann Strauss Orkest bracht de violist op de grid het Wilhelmus ten gehore: "Ik reis over de hele wereld, maar dit was zó speciaal!"

De muzikant is tevreden over het optreden, vertelt hij na afloop tegen het ANP: "Het ging helemaal goed. Het was hartstikke leuk. Na dj La Fuente, met wie ik het optreden samen deed, werd het even stil en toen kwam ik met mijn wals uit Wenen. En iedereen deed mee, dat is zo leuk om te horen. Echt fantastisch."

Vanwege de regen eerder op de dag liet de violist voorafgaand aan de race wel de 'drivers parade' schieten, waar hij ook zou optreden. "Dat zou op een andere plek op het circuit zijn en daar waren geen mogelijkheden om te schuilen. Het risico was te groot. Maar ik zei tegen de grote baas van de FIA: dat doen we dan volgend jaar wel. Hij zei: Ja, kom volgend jaar weer!" zegt de violist lachend. "Ik weet natuurlijk niet of dat kan, maar ik zou het in ieder geval zo weer doen. Absoluut."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.