Terug

Volg Vandaag Inside

Anderlecht zet in op jeugd na vertrek Vlap

Anderlecht zet in op jeugd na vertrek Vlap

9 feb 2021, 18:58

Anderlecht gaat de jeugd meer kansen bieden. De Belgische voetbalclub laat vijf beloften vanaf woensdag aansluiten bij de selectie. Het gaat om Théo Leoni (20), Nayel Mehssatou (18), Alonzo Engwanda (18), Nils Dewilde (18) en Zeno Debast (17). Ze krijgen tot het einde van het seizoen de kans om zich te bewijzen.

"De kleinere A-kern laat ons toe om zelf opgeleide spelers meer kansen te geven. We geloven in die jongens en ze verdienen dit", aldus sportief directeur Peter Verbeke.

"Het is nu aan hen om te bewijzen dat ze deze volgende stap aankunnen. Als we op deze manier de volgende Hannes Delcroix of Anouar Ait El Hadj kunnen lanceren, zal dat zowel sportief als financieel opnieuw goed zijn voor de club."

Anderlecht nam afgelopen transferperiode (tijdelijk) afscheid van een aantal basisspelers. "De jongens die uitgeleend werden, hebben absoluut kwaliteiten. Kijk bijvoorbeeld naar Nany Dimata en Michel Vlap. Maar wanneer spelers met redelijk wat ervaring weinig of geen minuten maken, dan verzoeken ze vaak zelf om te vertrekken. Bovendien moeten we toezien op ons salarishuis en moeten we er alles aan doen de marktwaarde van deze spelers zo hoog mogelijk te houden. Dat past in het strakke financieel beleid van onze club."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.