Terug

Volg Vandaag Inside

'Anderlecht haalt Vertonghen terug naar België'

'Anderlecht haalt Vertonghen terug naar België'

1 sep 2022, 14:05

Jan Vertonghen gaat weer in België voetballen. De 35-jarige verdediger staat op het punt een contract te ondertekenen bij Anderlecht, dat de recordinternational overneemt van Benfica.

"Ik hoop dat alles vandaag in orde komt", zei Vertonghen bij aankomst op het vliegveld van Brussel tegen Belgische journalisten. "Ik had niet verwacht in België te gaan spelen dit seizoen, maar Anderlecht kwam op het juiste moment. Ik wil de controle over mijn carrière behouden."

Vertonghen kwam bij Benfica niet voor in de plannen van de nieuwe trainer Roger Schmidt (ex-PSV). De 139-voudig international van de 'Rode Duivels' verruilde twee jaar geleden Tottenham Hotspur voor Benfica. Vertonghen speelde eerder jaren voor Ajax, waar hij ook het laatste deel van zijn jeugdopleiding had doorlopen. De verdediger kwam daarvoor uit voor de jeugd van Germinal Beerschot.

Eerder deze zomer kwamen de Belgische internationals Toby Alderweireld en Dedryck Boyata al terug naar eigen land. Oud-Ajacied Alderweireld (33) speelt nu voor Antwerp FC, de club van trainer Mark van Bommel, en Boyata (31) voor Club Brugge. De verdedigers hopen zo in beeld te blijven voor het WK eind dit jaar in Qatar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.