Terug

Volg Vandaag Inside

Anderlecht eert Rensenbrink met bescheiden zege

Anderlecht eert Rensenbrink met bescheiden zege

2 feb 2020, 21:38

Anderlecht heeft zijn overleden clubicoon Rob Rensenbrink geëerd met een bescheiden overwinning op Excelsior Moeskroen: 1-0. De winnende goal in het Lotto Park van Brussel viel in de 70e minuut en kwam van de voet van aanvaller Antoine Colassin.

De wedstrijd was vooral een eerbetoon aan Rensenbrink, die onlangs op 72-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een spierziekte. De voormalige linksbuiten maakt in zijn carrière furore bij paars-wit tussen 1971 en 1980. Hij won onder meer twee landstitels, vier Belgische bekers en twee keer de Europa Cup II met de Brusselaars.

Voor de wedstrijd ontrolde zich op de tribunes een spandoek met de beeltenis van Rensenbrink, die bij Anderlecht de bijnaam 'slangenmens' genoot. De spelers droegen een speciaal shirt; de naam Rensenbrink sierde het tenue onder het rugnummer.

Bij Anderlecht, dat ondanks de zege nog lang niet zeker is van een plek in de kampioenspoule, speelde Michel Vlap de hele wedstrijd mee.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.