Terug

Volg Vandaag Inside

Anderlecht beboet voor dubbele rol Kompany

Anderlecht beboet voor dubbele rol Kompany

16 okt 2019, 09:57

De licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Anderlecht een boete van 5000 euro opgelegd vanwege de dubbele rol van speler-trainer Vincent Kompany. Volgens de commissie is voldoende bewezen dat Kompany tot 26 september optrad als hoofdtrainer van paars-wit.

Om als hoofdtrainer in de Jupiler Pro League actief te zijn, is een UEFA Pro Licence een vereiste. Kompany heeft dat diploma niet. Daarom was Simon Davies, op papier de hoofdtrainer, aangesteld.

Licentiemanager Nils Van Brantegem vermoedde echter dat Kompany zelf de touwtjes in handen heeft. Daarom maakte hij een dossier op dat werd voorgelegd aan de licentiecommissie.

Intussen heeft de recordkampioen met Frank Vercauteren al een nieuwe hoofdtrainer aangesteld.

VIDEO - Kompany speler/trainer van Anderlecht? 'Wat een onzin!'

Kompany speler/trainer van Anderlecht? 'Wat een onzin!'
2:10
Kompany speler/trainer van Anderlecht? 'Wat een onzin!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.