Terug

Volg Vandaag Inside

Ancelotti neemt het op voor Pickford na charge op Van Dijk

Ancelotti neemt het op voor Pickford na charge op Van Dijk

22 okt 2020, 18:46

Everton-trainer Carlo Ancelotti heeft zijn keeper Jordan Pickford verdedigd na diens overtreding op Virgil Van Dijk. "Dit is voetbal en helaas kun je geblesseerd raken", aldus Ancelotti. "Het was foutief contact maar de Premier League is zo snel, dan gebeurt het weleens dat je te laat bent."

Pickford blesseerde Van Dijk zaterdag met een onbesuisde actie en kreeg daarvoor alleen een gele kaart. De Nederlandse verdediger van Liverpool moet daardoor een groot deel van het seizoen missen. Pickford, keeper van de koploper in de Engelse competitie, kreeg in de dagen erna veel kritiek over zich heen. Onder meer Georginio Wijnaldum, ploeggenoot van Van Dijk bij Liverpool, stelde dat de overtreding "stom" en "onacceptabel" was.

"Jordan is echt verdrietig en teleurgesteld. Om te zeggen dat het voorbedachte rade was, of dom, is niet eerlijk", vervolgde Ancelotti. De goalie bood een dag na de wedstrijd al zijn excuses aan aan Van Dijk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.