Terug

Volg Vandaag Inside

Analyseren met Andy: 'Ik vind het heel erg dat Dick Advocaat de nieuwe trainer van ADO wordt'

Analyseren met Andy: 'Ik vind het heel erg dat Dick Advocaat de nieuwe trainer van ADO wordt'

26 nov 2022, 17:50

In Analyseren met Andy geeft Veronica Offside-gezicht Andy van der Meijde tijdens het WK op geheel eigen wijze zijn mening over alle gebeurtenissen op en rondom de velden in Qatar.

Andy! Vermaak je je al wat meer met de wedstrijden op het WK?

(Schiet in de lach) "Oh oh oh… Wat is het slecht, hè? Dat is niet normaal. Het is echt amateuristisch, hoor! Helemaal bij het Nederlands elftal, gisteren. Ik weet niet wat er aan de hand was, maar volgens mij moet Van Gaal de vrouwen niet meer uitnodigen. Alle energie was weg. Er zat helemaal niks in. Echt amateurs gewoon, man! Ze konden nog geen bal naar elkaar toespelen. En buiten de goal van Gakpo hebben ze geen kans gecreëerd. Het was echt heel erg slecht. Zo word je nooit wereldkampioen."

Wat moet Louis van Gaal veranderen om Oranje wel aan het draaien te krijgen?

"Ik weet niet of dit systeem wel werkt voor het Nederlands elftal. Ik denk dat ze gewoon 4-3-3 moeten spelen, met buitenspelers die een actie kunnen maken. En ik vind dat Berghuis altijd moet spelen. Hij is de man met de creatieve passes, hij is slim en kan een bal wegleggen. Dat mis je gewoon. Frenkie is een speler die de bal aan de voet heeft en hem brengt, terwijl Berghuis een goede steekpass of indraaiende voorzet kan geven. Hij kan ook een goal maken, dat moet je gewoon hebben."

Aanstaande dinsdag speelt het Nederlands elftal zijn laatste groepswedstrijd tegen Qatar. Wat verwacht je van dat duel?

"Als ze net zo spelen als tegen Ecuador, dan wordt het weer gelijk. Godsamme, wat een zwakkelingen zeg. Maar als je van Qatar niet wint, hoor je niet thuis op het WK. Dan moet je gewoon je spullen pakken en lekker naar huis gaan. Nee, maar van Qatar moet Oranje wel winnen. Daar ben ik ook niet zo bang voor."

Luis Enrique, de bondscoach van Spanje, vertelde deze week dat hij het geen probleem vindt als zijn spelers de avond voor een wedstrijd seks hebben. Een orgie lijkt hem echter niet ideaal. Ben je het met hem eens?

"Ja, een orgie is teveel! Dan moet je teveel werk doen. Volgens mij hebben de spelers van het Nederlands Elftal een orgie gehouden. (lacht) Die waren bekaf, ze konden niet meer. Maar seks voor de wedstrijd kan wel goed zijn. Ik heb dat ook een keer gehad, toen ik terugkwam van FC Twente naar Ajax. Toen sliep ik in een hotel, want ik had nog geen huis. We speelden op het Amsterdam Tournament tegen Lazio Roma en ik werd Man of the Match. Maar ik had gewoon drie of vier keer seks gehad die dag, ik voelde me helemaal relaxed! Dus het kan wel helpen."

Dan nog even iets anders: Dirk Kuyt kreeg deze week te horen dat hij moest vertrekken bij ADO Den Haag. Hoe heb je gekeken naar zijn ontslag?

"Ik vind het terecht. Hij presteerde niet, en ik las ook dat hij tactisch niet zo goed was. Dirk is een aardige jongen, maar ik denk dat hij eerst ergens wat ervaring op moet doen. En het dan misschien nog een keer proberen, maar ik ben er bang voor. Ik denk dat het te snel is gegaan voor hem, en misschien kan hij het wel gewoon niet. Heel veel spelers denken dat ze een goeie trainer kunnen worden, maar dat is niet altijd zo. Ik word nooit een trainer, want daar ben ik niet goed in. Dat weet ik van mezelf. En sommige spelers proberen het toch, maar een speler met een grote naam hoeft geen grote trainer te worden. Kijk maar naar Van Basten. Dat was een geweldige speler, maar geen goede trainer."

Dick Advocaat vertelde bij De Oranjewinter dat de kans groot is dat hij de nieuwe trainer van ADO wordt. Wat vind je daarvan?

"Dat vind ik heel erg. Nu komt hij natuurlijk niet meer bij ons aan tafel bij Veronica Offside. Dat is echt kut, want ik vind Dick Advocaat een geweldige, vrolijke man en hij heeft verstand van alles. Maar het zit gewoon in hem om trainer te zijn. Dat is ook wel heel mooi. Ik gun het hem natuurlijk, maar ik zou het jammer vinden als hij niet meer aan tafel komt bij ons."

Zou Dirk Kuyt hem kunnen vervangen bij Veronica Offside?

"Nee, man! Dat wordt te formeel. We moeten wel lachen! Dirk moet lekker bij de NPO gaan zitten, bij Van Hooijdonk, Van der Vaart en Ibi Afellay. Hij weet toch alles? Dan kan hij gaan uitleggen hoe ze moeten gaan spelen. Maar als trainer zijnde wist hij het niet!" (lacht)

Dankjewel weer, Andy. We spreken elkaar woensdag weer.

"Is goed. Dan probeer ik nuchter te zijn!" (lacht)

Bekijk in de video hieronder hoe Dick Advocaat bij De Oranjewinter aankondigde dat de kans groot is dat hij de nieuwe trainer van ADO wordt.

Dick Advocaat benaderd door ADO Den Haag: ‘De kans is zeer groot dat ik het ga doen’
4:23
Dick Advocaat benaderd door ADO Den Haag: ‘De kans is zeer groot dat ik het ga doen’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.