Terug

Volg Vandaag Inside

Amnesty International gaat juridische aansprakelijkheid Ajax onderzoeken

Amnesty International gaat juridische aansprakelijkheid Ajax onderzoeken

29 okt 2019, 22:16

De aandeelhouders van Ajax worden door Amnesty International en Human Rights Watch opgeroepen om hun club ter verantwoording te roepen over een trainingskamp in Qatar, zo meldt Nu.nl.

In januari zal Ajax naar Qatar afreizen om een stadion te testen welke gebruikt zal worden tijdens het WK 2022. Tevens mag de club gebruikmaken van het luxe hotel dat erbij hoort.

Dat het WK gehouden wordt in Qatar, daar kan Ajax niet zoveel aan doen, zo verklaart Amnesty. 'Maar de club heeft wel een vrije keus waar er in de winter wordt getraind. Bij de bouw van de stadions zijn honderden doden gevallen en arbeiders worden amper of slecht betaald.'

'Dat aantal gaat nog stijgen als het komende jaar onder hoge druk bouwwerkzaamheden moeten worden afgerond. Je kan je als internationale club afvragen of je daar echt aan bij wil dragen en of je over de ruggen van deze uitgebuite mensen extra geld wil verdienen.' Daarnaast zou Ajax ook nog eens 7 ton kregen voor de trip, zo meldt De Telegraaf.

Amnesty wil nu uitzoeken of Ajax juridisch aansprakelijk kan worden gehouden voor het in stand houden van mensenrechtenschendingen. 'Maar los daarvan heb je als gezaghebbend bedrijf een morele verantwoordelijkheid. Het lijkt me heel goed als aandeelhouders de club daarop aanspreken en ter verantwoording roepen', aldus de woordvoerder van Amnesty.

Johan vernietigend over plannen Ajax: 'Ze moeten zich doodschamen'

Johan vernietigend over plannen van Ajax: ‘Ze moeten zich doodschamen’
1:58
Johan vernietigend over plannen van Ajax: ‘Ze moeten zich doodschamen’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.