Terug

Volg Vandaag Inside

Amerikaan eet meer dan 34.000 Big Macs in 50 jaar en verbreekt record: 'Ze dachten dat ik dood zou zijn'

2 mrt 2024, 18:18

Een Amerikaan van 70 is zo gek op Big Macs dat hij er in zijn hele leven al 34-duizend heeft gegeten. Hij kan dat ook bewijzen want hij heeft alle bonnetjes nog en is al jarenlang wereldrecordhouder. Hij eet er zeker twee per dag en om al dat ongezonde gesnack te compenseren gaat hij ook elke dag een stuk rennen.

Het gaat om de Amerikaanse Don Gorske. Hij eet al 52 jaar lang Big Macs, de welbekende hamburgers van McDonald’s. In een interview met Guinness World Records vertelt hij over zijn liefde voor de burger. Op 17 mei 1972 at hij zijn eerste Big Mac. "Toen zei ik tegen mezelf: ik ga dit waarschijnlijk voor de rest van mijn leven eten. Ik gooide de verpakkingen op de achterbank en ben gaan tellen hoe veel ik er at."

De Amerikaan heeft tot op de dag van vandaag al zijn bonnetjes en doosjes bewaard van alle Big Macs die hij sinds die ene dag in 1972 at. Guinness World Record meldt dat Gorske volgens de laatste telling in totaal al 34.128 burgers at, waarmee hij zijn eerdere record van 25.000 burgers in 2011 en 30.000 in 2018 flink heeft verbroken. "Veel mensen dachten dat ik allang dood zou zijn nu, maar in plaats daarvan ben ik een recordhouder in het Guinness World Book of Records en dat vind ik best wel vet", vertelt de oud-gevangenisbewaker over zijn bijzondere titel.

Vorig jaar in september verving McDonald’s de McKroket met rundvlees voor een vegetarische variant, en Nederland raakte er niet over uitgepraat. De mannen van Vandaag Inside namen de proef op de som. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.