Terug

Volg Vandaag Inside

Amateurwedstrijd gestaakt nadat trainer 'per ongeluk' stoel gooit naar grensrechter

Amateurwedstrijd gestaakt nadat trainer 'per ongeluk' stoel gooit naar grensrechter

29 jan 2023, 20:05

Een wedstrijd in de vierde divisie van het amateurvoetbal tussen Alcides uit Meppel en RKVV Westlandia uit Naaldwijk is zondag volledig uit de hand gelopen. De trainer van Alcides - Wilko Niemer - gooide uit frustratie een stoel op het veld, die volgens de coach 'per ongeluk' de grensrechter raakte.

De directe aanleiding voor de gefrustreerde reactie was naar verluidt een rode kaart en tegendoelpunt, zo schrijft Omroep West. "Uit frustratie sta ik op van mijn stoel. Ik pak de stoel beet en gooi die op het veld", stelt Niemer. Tot zijn eigen verbazing zag hij dat de stoel tegen de grensrechter aankwam. "Ik schrok me he-le-maal de pleuris. Ik ging gelijk naar de grensrechter toe en heb mijn excuses aangeboden."

De oefentrainer vervolgt: "Dit is puur per ongeluk gebeurd. Als ik die man echt wat aan wilde doen, was ik wel naar hem toegelopen en had ik hem een duw gegeven. Hij stond gewoon echt op de verkeerde plek. Het is heel knap gemikt dat ik hem geraakt heb, dat was helemaal niet mijn bedoeling".

De scheidsrechter van dienst besloot vervolgens om het duel te staken. "Vanuit mijn standpunt lijkt dat niet handig. Wat mij betreft hadden ze in gesprek gekund met Westlandia en met ons", besluit Niemer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.