Terug

Volg Vandaag Inside

Amateurvoetbalseizoen wordt niet hervat: geen eindstanden

Amateurvoetbalseizoen wordt niet hervat: geen eindstanden

31 mrt 2020, 22:27

De KNVB heeft twee statements gereageerd op de verlengde maatregelen die het kabinet vanavond aankondigde. Naast een statement over het profvoetbal is er ook een verklaring voor het amateurvoetbal gekomen.

De KNVB meldt dat het huidige amateurvoetbalseizoen niet meer uitgespeeld zal worden. Dat betekent dat er geen eindstanden genoteerd worden. Dit leidt er automatisch toe dat er geen kampioenen, promovendi en degradanten zullen zijn.

'Nederland heeft een uniek verenigingsleven dat inmiddels geruime tijd stilligt. Het gaat bij ons om vrijwilligers en amateurvoetballers voor wie de vraag ‘hoe nu verder?’ steeds zwaarder gaat wegen. Vandaag kunnen we vaststellen dat de competities niet meer op een gewenste manier kunnen worden uitgespeeld voor de start van de zomerstop. In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs ook geen scenario om de wedstrijden door te schuiven tot na de zomerstop', laat Jan Dirk van der Zee, directeur van het amateurvoetbal, weten.

De KNVB zal er alles aan doen om de kosten voor verenigingen zo laag mogelijk te houden en dus ook de betalingen van clubs aan de bond. Zo is vandaag besloten dat de twee resterende maandelijkse incasso’s van april en mei niet worden uitgevoerd.

VIDEO - Johan over kritiek op corona-beleid KNVB: 'Dat krijg je als je Gudde directeur maakt'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.