Terug

Volg Vandaag Inside

Amateurvoetbal mogelijk stopgezet: 'De competitie staat op het punt van stoppen'

Amateurvoetbal mogelijk stopgezet: 'De competitie staat op het punt van stoppen'

5 nov 2021, 17:02

Ad Westerhof, voorzitter van de Amsterdamse voetbalclub AFC, is bang dat de nieuwe coronamaatregelen zullen gaan leiden tot het stopzetten van de amateurcompetities. Westerhof vindt dat het voor clubs bijna niet te doen is, om voor de trainingen en wedstrijden, alle voetballers van 18 jaar en ouder te controleren op het coronatoegangsbewijs.

'Iedereen ontkent het, maar de competitie staat op het punt van stoppen', zegt Westerhof in gesprek met De Telegraaf. De voorzitter heeft beveiligers ingehuurd om de QR-codes te checken. 'Dat kan je niet door vrijwilligers laten doen, ik heb geen zin in gedoe. Maar beveiligers inhuren kost gewoon geld. Als dit zo doorgaat en we moeten iedere dag controleren, dan kost dit tot de kerst 25.000 tot 35.000 euro. Dat kan een normale club niet betalen.'

Vanaf zaterdag moet iedereen bij de ingangen van het clubgebouw zijn coronatoegangsbewijs tonen, zelfs als ze de kantine, kleedkamer en het toilet in willen. 'De helft speelt zaterdagochtend thuis. We krijgen dus een paar duizend man over de vloer, want ouders komen natuurlijk ook mee. Het lukt niet om daar een waterdicht systeem voor te maken', gaat Westerhof verder, die zich afvraagt of er ergens op de voetbalvelden een massale uitbraak van het coronavirus is ontstaan.

AFC behoort tot de grootste amateurverenigingen in Nederland, maar Westerhof ziet het somber in voor de andere clubs. 'Wij beschikken wel over wat reserves, maar we hebben ook tegenstanders nodig. Heel wat clubs gaan hierdoor weer in de problemen komen. Wat mij betreft maakt de KNVB er een heel lange winterstop van en gaan we begin februari weer verder. Want dit is bijna niet te doen zo', aldus de voorzitter van AFC.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.