Terug

Volg Vandaag Inside

KNVB-beker gaat verder zonder amateurclubs

KNVB-beker gaat verder zonder amateurclubs

18 nov 2020, 00:30

Het toernooi om de KNVB-beker zal dit seizoen zonder amateurclubs worden afgerond. De voetbalbond haalt de 26 amateurclubs die zich voor het hoofdtoernooi hadden geplaatst, uit het speelschema vanwege de aanhoudende coronamaatregelen. Dat kondigde KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee (amateurvoetbal) dinsdagavond aan in het NOS-radioprogramma Langs de Lijn En Omstreken.

'De amateurclubs kunnen op geen enkele manier normaal trainen, laat staan een wedstrijd spelen. Die gaan eruit', zei directeur Van der Zee. Eerder besloot de KNVB alle duels in de eerste ronde van het bekertoernooi met amateurclubs te verplaatsen van eind oktober naar begin december. Door het huidige verbod op het spelen van wedstrijden voor amateurclubs kunnen ook op 1 en 2 december deze wedstrijden, zeventien in getal, niet doorgaan. Daarop heeft de KNVB nu besloten om alle amateurclubs terug te trekken. De voetbalbond zal woensdag tekst en uitleg geven over deze maatregel. De 26 clubs die zich al geplaatst hadden voor het hoofdtoernooi lopen hierdoor minimaal zo'n 10.000 euro mis, meldt de NOS.

Eind oktober werden in de KNVB-beker in de eerste ronde al wel elf wedstrijden gespeeld tussen clubs uit het betaald voetbal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.